TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS

Hozzávalók:

70-80 dkg champion gomba (csiperke)
10 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
pirospaprika
só, bors
2 pohár 12%-os tejföl
1 kanál liszt (teljes kiőrlésű)

Kisütöm az aprók kockákra vágott szalonnát. Kiszedem belőle a szalonnadarabkákat, és a zsírjából is valamennyit, ha soknak tűnik. Rádobom a hagymát a zsírra, üvegesre pirítom, majd a gombaszeleteket hozzáadom, megkeverem, megszórom piros paprikával, sóval, borssal. Ha levet eresztett, fedő alatt kb. 1/4 óra alatt puhára párolom. Közben elkészítem a sűrítést: 1 púpos kanál lisztet eldolgozok 2 pohár zsírszegény tejföllel. Először a pörkölt forró levéből szedek hozzá, úgy öntöm rá a rotyogó pörköltre. Átforralom, utóízesítem, visszateszem a pirított szalonnakockákat, és kész!