Almás-citromos piskóta

Hozzávalók a piskótához:
8 tojás
8 kanál liszt
8 kanál cukor
1 sütőpor
8 közepes alma

A citromkrémhez:
1 pohár habtejszín
2 pohár tejföl
1 citrom reszelt héja
2 citrom leve
6 kanál cukor

A kimagozott almákat héjastól felszeletelem, a vajjal kikent tepsiben egy kevés cukorral kb. 15-20 percig sütöm, amíg megpuhul. Közben elkészítem a piskótatésztát. A tojássárgáját 4 kanál cukorral kikeverem. A fehérjét a másik 4 kanál cukorral és egy pici sóval kemény habbá verem. A lisztet a sütőporral átszitálom, hogy csomómentes legyen. Összeöntöm a tojáshabot, a sárgáját és a lisztet, és könnyed mozdulatokkal jól összekeverem, majd ráöntöm a tepsiben lévő sült almára. Az előmelegített sütőben 25 percig 200 fokon sütöm. (A sütőajtót közben nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta.) Ha kész, félreteszem hűlni, ezalatt kikeverem a krémet.

Citromkrém: a tejszínt 3 kanál porcukorral felverem habbá. A 2 pohár tejfölt összekeverem 3 kanál cukorral és a citromlével, citromhéjjal, majd hozzáöntöm a tejszínhabhoz.

A kihűlt piskótát kiborítom a tepsiből, felülre kerül az alma. Éles késsel félbevágom, az almás felső részt átteszem egy másik tálcára. Az alsó részt megkenem bőségesen a citromkrémmel, és visszateszem rá a felső réteget. Ha fogyasztás előtt áll egy órát, a folyékony krémet jól beszívja a piskóta, és könnyebben szeletelhető, szépen egyben marad.