Baconos halfilé

Hozzávalók:

1 zacskó mirelit tengeri halfilé,
szeletelt bacon,
kevés olaj, só, bors, (vagy halhoz való fűszerkeverék), citromlé, petrezselyem.
Köretnek főtt krumpli vagy barnarizs.

Nagyon gyorsan elkészíthető. A fagyasztóból kivett halfiléket egymás mellé rakom a kiolajozott tepsibe. Mindkét oldalán megsózom, borsozom a szeleteket, citromlevet csöpögtetek rájuk, A tetejükre fektetem a bacon szeleteket, hogy jól betakarják a halat, sütés közben az ne száradjon ki. 200 fokon előmelegítés nélkül, fedő nélkül kb. 30 percig sütöm, majd mellérakom a már megfőzött krumplikockákat - amennyi melléfér -, kicsit meglocsolva a tetejüket. Még kb. 10-20 percig sütöm, amíg megpirulnak a szalonnaszeletek. Tálaláskor friss petrezselyem is mehet rá.