MÉZESKALÁCS

Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 40 dkg méz
  • 90 dkg liszt
  • 3–4 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag mézeskalács fűszer
  • 2 db tojás

Elkészítés:

25 dkg vajat és 40 dkg mézet összeolvasztunk (mikróban), nem forraljuk! Hozzáadunk 90 dkg lisztet, 3-4 teáskanál szódabikarbónát, 25 dkg cukrot, 1 csomag mézeskalács fűszert és 2 db tojássárgát. Összegyúrjuk, és alufóliában a hűtőbe tesszük 1 éjszakára.

Másnap elővesszük, pár órát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy gyúrható legyen, átgyúrjuk, és nagy maroknyi adagokban kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra.

Felmelegítjük a sütőt 180 fokra, közben kiszaggatjuk a tésztát, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojásfehérjével.

Visszavesszük a sütőt 150 fokra, és betoljuk a tepsit a sütivel. Nem szabad otthagyni, mert nagyon gyorsan, 6-7 perc alatt megsül, és mehet be a következő adag.

Ha kihűlt, lehet díszíteni ízlés szerint.