Szilvalekváros-mákos lepény

 

16-1280x720.jpgHozzávalók:

Tészta:
18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg eritrit
1 csipet só
6 dkg vaj
1 tojás
3 ek. víz

Töltelék:
20 dkg mák
6 dkg porcukor
2-3 ek. víz
20 dkg cukormentes szilvalekvár

A teljes kiőrlésű tönkölylisztet összekeverjük az édesítőszerrel és a csipet sóval. Elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és a 3 ek. vizet. Addig gyúrjuk, amíg gombóccá nem áll össze a tésztánk. Ezután fóliába csomagoljuk, és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot ledaráljuk, összekeverjük a porcukorral, és annyi vizet adunk hozzá, míg masszává nem áll össze. Ha pihent a tésztánk, akkor lisztezett deszkán kinyújtjuk, és megkenjük úgy szilvalekvárral, hogy a szélén kihagyunk egy 2-3 cm-es sávot. Rákenjük a mákos tölteléket, szintén kihagyjuk ezt a sávot, majd visszahajtjuk a pite széleit.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

forrás: Gasztroangyal