Borsóleves

Hozzávalók 4 személyre:

30-40 dkg mirelit zöldborsó
1 kanál étolaj
1 kanál teljes kiőrlésű liszt
1.5 l víz
1 kanál zöldfűszer keverék
friss vagy szárított petrezselyem

levesbetét: bulgur vagy cérnametélt (5 perc alatt megfő mindkettő)

Az olajon párolom a fagyos borsót, addig amíg felolvad és sercegve átforrósodik. Ekkor meghintem egy kanál liszttel és gyorsan kevergetem, amíg a liszt picit megpirul, de vigyázok, hogy ne égjen oda a fazék aljához. Ha már nagyon serceg és tapad, felengedem a víz felével, hozzáadom a füszereket, megvárom amíg újra felforr, akkor adom hozzá a víz másik felét. Forrás közben megkóstolom, ízlés szerint adok még hozzá sót, és amikor már majdnem puha a borsó, hozzáadom a levesbetétet és a friss petrezselymet. Még 5 perc főzés és kész.