Rakott krumpli

Kell hozzá: 1,5-2 kg krumpli, 1 rövidebb szál házi füstölt kolbász, sok-sok tejföl (2 nagy pohárral), 8-10 tojás, kevés füstölt szalonna. Keményre főzöd a tojásokat (10 percig forr), a krumplit felkarikázva megfőzöd sós vízben. A szalonnát apró kockára vágod és jól kisütöd a zsírját. Amikor szép piros, kiszeded a kockákat a zsírból. Ezzel a zsírral vékonyan kikened a tepsi alját és oldalát, majd a krumplikarikák felét szétteríted, meglocsolod tejföllel - ha sűrű. lehet kevés vízzel hígítani, sót is tegyél bele. Ezután a felkarikázott tojások jönnek, tetejükre a kolbászkarikák, Majd a krumpli maradéka, rá az összes tejföl - az a jó, ha teljesen befedi. A legtetejére az apró sült szalonnakockák. Előmelegített sütőben kb. 45 perc, amíg a tejföl megbarnul. De az időt nem tudom pontosan, már fél óra sütés után nézd meg, milyen a teteje, nehogy megégjen. Nem fogyókúrás! Remélem fini lesz! A krumplin sok múlik! Ne sütőburgonyát, hanem főzéshez valót vegyél. A Spárban pl. rá van írva, mihez való.